Orez cu ciuperci

de articook in Aperitive / Garnituri, 19 Iun 2010 | 6063 vizualizari

 

Am ales sa gatesc aceasta reteta
de orez cu ciuperci intr-un mod
cat mai traditional. Iar ciupercile
le-am prajit in putin ulei de masline,
numai cateva minute, pentru a-si
pastra gustul intens de ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • ciuperci champinion, aprox. 15 buc. medii, taiate felii nu prea subtiri
  • 150 g orez prefiert cu bob lung
  • 2 morcovi mici, taiati cubulete
  • 1 felie de telina, taiata cubulete
  • 1 ceapa alba, taiata marunt
  • patrunjel proaspat, maruntit
  • ulei de masline
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu ciuperci:



In vasul in care veti gati orezul, puneti putin ulei de masline si adaugati ceapa, dupa ce devine transparenta, adaugati morcovii si telina, amestecati din cand in cand, si asteptati pana cand legumele sunt moi. Spalati orezul si puneti-l peste legume. Amestecati, si dupa 1 minut adaugati apa fierbinte, cat sa acopere orezul. Cand apa a scazut adaugati iar alta, aceasi cantitate. Continuati sa puneti apa, pana cand bobul de orez este fiert si in interior.  Fierberea orezului, dureaza cam 30 min.  Cand orezul mai are 10 min. pana cand este gata, puneti intr-o tigaie mare ulei de masline si ciupercile la prajit. Amestecati din cand in cand, si nu le lasati pe foc mai mult de 10 min., condimentati cu sare si piper si serviti-le imediat impreuna cu orezul. Patrunjelul se pune in orez cand acesta e gata, si se amesteca bine, mai adaugati sare daca e nevoie.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulada din foietaj umpluta cu ciuperci,spanac si carne